ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНУ ОНЛАЈН ОБУКУ СВИХ ПРЕДАВАЧА КОЈИ СЕ БАВЕ ОЧУВАЊЕМ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ДИЈАСПОРИ И РЕГИОНУ

У оквиру пројекта „Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону“ удружење Академска српска асоцијација позива све предаваче који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону (било да су дипломирани филолози или предавачи неке друге струке, а који држе наставу српског језика у дијаспори и региону) да се пријаве на бесплатну једномесечну онлајн обуку српског као завичајног језика.

Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије организоваће се обука за све предаваче српског језика у дијаспори и региону. Циљ пројекта је да се сви предавачи који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону упознају са теоријским начелима и практичним решењима у савременој настави српског као завичајног језика.

Сви заинтересовани предавачи могу се пријавити до 2. 8. 2020. године на бесплатну једномесечну онлајн обуку наставе српског као завичајног језика преко Скајпа, на коме ће им ментори бити професори Филозофског факултета у Нишу (проф. др Марина Јањић, проф. др Јелисавета Тодоровић и мср Александар Новаковић).

Почетак обуке планиран је за 17. 8. 2020. године, а завршетак за 20. 9. 2020. године. Након завршетка обуке учесници ће добити потврде о похађању обуке које издаје Академска српска асоцијација. Програм обуке је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Часови ће се одржавати три пута недељно по сат и по за сваку групу посебно у терминима који одреде ментори. За све нејасноће или питања учесника обуке ментори ће једном недељно држати консултације у трајању од једног сата. Академска српска асоцијација ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту https://asasocijacija.com/prijava-za-predavace/ или да скину образац пријаве са сајта Академске српске асоцијације и пошаљи на имејл:  asasocijacija@gmail.com са насловом Онлајн обука.

Неопходно је да потенцијални учесници имају минимум 2 године рада у настави, као и да имају солидан рачунар са звучницима и камером, добру интернет везу и жељу за усавршавањем.

За више информација можете се обратити удружењу Академске српске асоцијације на имејл адресу asasocijacija@gmail.com

ПРИЈАВА УЧЕCНИКА ЗА БЕСПЛАТНУ ОНЛАЈН ОБУКУ