Aleksandra Mitrović

Zdravo! Moje ime je Aleksandra Mitrović. Apsolvent sam Srpskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu. U predavanju jezika i radu sa decom pronalazim veliko zadovoljstvo jer volim da pomažem drugima da nauče moj maternji jezik, srpsku istoriju i kulturu.

Predajem srpski jezik kao strani jezik preko interneta i radim kao onlajn profesor engleskog jezika. Radila sam kao bibliotekar u biblioteci Centra za crkvene studije i od 2013. godine volontiram kao lektor u „SDL-u“, studentskom onlajn listu. Jednu sezonu sam provela na „Work and Travel“ programu u Americi, gde sam radila kao spasilac na bazenu.

Po treći put učestvujem na projektu “Da te ceo svet razume”, kursu učenja srpskog jezika kao stranog putem Skajpa, čiji su realizatori Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove Gradonačelnika Grada Niša, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i OCD „Proaktiv“, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Zaljubljenik sam u prirodu i dosta vremena provodim u prirodi baveći se planinarenjem, sportskim penjanjem i biciklizmom. Joga je moja strast. Bavim se jogom nekoliko godina, i zahvaljujući tome, naučila sam kako da u svoj život unesem mir i zahvalnost za svaki trenutak. To mi puno pomaže i u poslu kojim se bavim.

I-mejl adresa: asasocijacija@gmail.com
Skajp: asapredavac26@asasocijacija.com