Катарина Стаменковић

Зовем се Катарина Стаменковић. Имам 26 година. Дипломирала сам српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Нишу.

Као студент Филозофског факултета имала сам ту част да за студентски лист објавим неколико литерарних радова са темама по избору, као и текст на тему културе и забаве младих у граду Нишу. Такође сам током студија имала прилике да објављујем текстове за интернет издање магазина за културу и актуелна збивања како код нас, тако и у свету.

Током основних академских студија, а у оквиру вишемесечне методичке праксе у основној и средњој школи у Нишу, стекла сам драгоцено искуство и упознала се са радом наставника, његовим задацима и обавезама у школи и настави.

Велика ми је част штоучествујем на пројекту под називом „Еквилајзер – До успеха, заједно“.На овом пројекту учествујем као студент волонтер чији је задатак да ученицима основних школа помаже при изради домаћих задатака и пружа помоћ и подршку ученицима уколико ученици имају потешкоћа у учењу. Овај пројекат за циљ има превенцију ризичних понашања код деце кроз спорт и едукацију, а пројекат реализују Министарство здравља, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и Министарство омладине и спорта. Подршку пројекту пружају и амбасада Израела у Србији и Мисија ОЕБС-а. Предвиђено време трајања пројекта је годину дана – школска 2017/2018. година. Циљ ми је да се и у наредном периоду укључујем у пројекте сличне овом који омогућавају  рад са децом и подстичу њихово образовање, као и афирмацију наставника да се што више ангажују и реализују радионице на тему о важности образовања.

Досадашње искуство у раду са децом, као и учествовање на летњој школи и бројним семинарима из области књижевности, језика и културе омогућили су ми лично напредовање и усавршавање комуникацијских вештина и рада у тиму. Сматрам да је поред формалног веома важно и неформално образовање, радозналост, жеља и спремност за сталним напредовањем и стицањем нових знања.

Мој хоби је плес, волим да учим латиноамеричке и модерне плесове. Такође уживам у боравку у природи и истраживању нових предела. Сматрам да је веома важно бавити се спортом, спорт нам помаже да одржимо добро здравље и ведар дух. Такође, инспирацију проналазим и у креативним радовима, волим да уређујем ентеријер и се бавим декорацијом простора.

И-мејл адреса: asasocijacija@gmail.com
Скајп: asapredavac33@asasocijacija.com