Katarina Stamenković

Zovem se Katarina Stamenković. Imam 26 godina. Diplomirala sam srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Kao student Filozofskog fakulteta imala sam tu čast da za studentski list objavim nekoliko literarnih radova sa temama po izboru, kao i tekst na temu kulture i zabave mladih u gradu Nišu. Takođe sam tokom studija imala prilike da objavljujem tekstove za internet izdanje magazina za kulturu i aktuelna zbivanja kako kod nas, tako i u svetu.

Tokom osnovnih akademskih studija, a u okviru višemesečne metodičke prakse u osnovnoj i srednjoj školi u Nišu, stekla sam dragoceno iskustvo i upoznala se sa radom nastavnika, njegovim zadacima i obavezama u školi i nastavi.

Velika mi je čast štoučestvujem na projektu pod nazivom „Ekvilajzer – Do uspeha, zajedno“.Na ovom projektu učestvujem kao student volonter čiji je zadatak da učenicima osnovnih škola pomaže pri izradi domaćih zadataka i pruža pomoć i podršku učenicima ukoliko učenici imaju poteškoća u učenju. Ovaj projekat za cilj ima prevenciju rizičnih ponašanja kod dece kroz sport i edukaciju, a projekat realizuju Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta. Podršku projektu pružaju i ambasada Izraela u Srbiji i Misija OEBS-a. Predviđeno vreme trajanja projekta je godinu dana – školska 2017/2018. godina. Cilj mi je da se i u narednom periodu uključujem u projekte slične ovom koji omogućavaju  rad sa decom i podstiču njihovo obrazovanje, kao i afirmaciju nastavnika da se što više angažuju i realizuju radionice na temu o važnosti obrazovanja.

Dosadašnje iskustvo u radu sa decom, kao i učestvovanje na letnjoj školi i brojnim seminarima iz oblasti književnosti, jezika i kulture omogućili su mi lično napredovanje i usavršavanje komunikacijskih veština i rada u timu. Smatram da je pored formalnog veoma važno i neformalno obrazovanje, radoznalost, želja i spremnost za stalnim napredovanjem i sticanjem novih znanja.

Moj hobi je ples, volim da učim latinoameričke i moderne plesove. Takođe uživam u boravku u prirodi i istraživanju novih predela. Smatram da je veoma važno baviti se sportom, sport nam pomaže da održimo dobro zdravlje i vedar duh. Takođe, inspiraciju pronalazim i u kreativnim radovima, volim da uređujem enterijer i se bavim dekoracijom prostora.

I-mejl adresa: asasocijacija@gmail.com
Skajp: asapredavac33@asasocijacija.com