Наталија Каралеић

Наталија Каралеић рођена је 19. маја 1993. године у Нишу, Република Србија. Основну школу „Иво Андрић“ и гимнaзију „Светозар Марковић“ (друштвено-језички смер) завршила је у Нишу са одличним успехом. Своје високошколско образовање на Филозофском факултету Универзитета у Нишу започела је 2012. године, а завршила 2017. године на Департману за србистику са просечном оценом 8,73 и укупно освојених 257 ЕСПБ.

Током свог школовања учествовала је у хуманитарним акцијама и вршњачким едукацијама, међу којима је и програм вршњачке едукације „Droga bljack“ у организацији Града Ниша, Управе за омладину и спорт. Учешће у пројекту „Ферплеј је победа – толеранција као инспирација“ октобра 2013. године развило је у њој осећање за филантропију и алтруизам. У периоду од септембра 2013. до септембра 2017. године волонтирала је у Центру за црквене студије „Свети владика Николај Велимировић“ где се упознала са пословима које би требало да обавља библиотекар. Филозофски факултет јој је омогућио да, као студент србистике има стручну праксу у основној и средњој школи од фебруара до маја 2016. године, и тако стекне практично искуство свог будућег позива. Улогу предавача и педагогасхватила je као захтеван и одговоран посао који подразумева озбиљан приступ како излагању, тако и ученицима.

Бави се плесом већ 9 година. Као члан плесне заједнице остварила је контакт са различитим људима, обогативши, на тај начин, свој социјални живот.Активисткиња је „Центра за девојке“ чија је мисија оснаживање девојака кроз едукацију, активизам и креативност. Неизмерну подршку имала је у својој породици и најближим пријатељима. Захваљујући њима, али и свом раду успешно је остваривала своје циљеве. С обзиром на то да гаји велику љубав према књижевности наставила је своје школовање на мастер студијама Филозофског факултета у Нишу уписавши Модул за српску и компаративну књижевност.

Адреса:  Ниш
И-мејл адреса: asasocijacija@gmail.com
Скајп: asapredavac11@asasocijacija.com