MILICA I MILAN, ZAŠTITNA LICA AKADEMSKE SRPSKE ASOCIJACIJE, STIGLI SU NA 7. SRPSKI FILMSKI FESTIVAL U ČIKAGU

Ove godine po prvi put se na Srpskom filmskom festivalu u Čikagu našao poster Akademske srpske Asocijacije na kome se nalaze Milica i Milan, zaštitna lica Akademske srpske Asocijacije. Zahvaljujući našem prijatelju Slavici Petrović, direktorku festivala i lista „Ogledalo“, poster je postavljen. Pored  filmskog festivala i lista „Ogledalo“ Slavica Petrović vodi i Srpsko narodno pozorište u Čikagu i  pokušava da održi i očuva srpsku kulturu i dijaspori.

U Čikagu 5. decembra održan je Red Carpet Gala u čast otvaranja 7. Srpskog filmskog festivala. Na gala večeri festivala gledaoce su pozdravili organizator Slavica Petrović i naš proslavljeni glumac Miloš Biković, koji je ove godine glavni gost festivala. Pored Miloša Bikovića, gosti festivala su glumac Miodrag Radonjić, reditelj Petar Ristovski, glumice Teodora i Danica Ristovski, kao i mnogi drugi.

7. Srpski filmski festival u Čikagu pod sloganom „Ka svetlosti bez međa“ počeo je animirano-dokumentatnim filmom „Ka svetlosti“ autora Save Sajka. Nakon filma „Ka svetlosti“ prikazan je film „Balkanska međa“ rusko-srpski akcioni film u režiji Andreja Vologina. Film je posvećen tajnoj operaciji preuzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

U tri dana do 8. decembra, biće prikazano sedam filmskih ostvarenja srpske kinematografije koja su izašla u proteklih godinu dana

Učite i vi srpski jezik onlajn sa nama! Prijavite se preko sajta w

ww.asasocijacija.com ili na broj telefona +381 64 2331666. Pratite nas na našoj Fejsbuk i Instagram stranici.