Успешно завршена још једна школска година у Академској српској асоцијацији

Начини учења српског језика
04 јул 2024

Један од највећих изазова за основце је полагање пријемног испита за средњу школу. Овај испит не представља само тест знања, већ и тест стрпљења, концентрације и одлучности. Ученици који су се темељно припремали током целе године, радили додатне задатке, похађали припремне часове и радили на својим слабим тачкама, сада могу да беру плодове свог труда, а по свему судећи, најбоље су прошли осмаци који су свој пријемни испит спремали у Академској српској асоцијацији!

Као и претходних година, припремали смо основце за пријемни испит из српског језика, као и из математике. Уложили смо доста времена у прављење И прилагођавање наставног материјала И проналажење метода да градиво учинимо занимљивим. Припреме су почеле још у октобру месецу, па смо имали сасвим довољно времена да се посветимо свакој области и да објаснимо сваком детету појединачно нејасне делове. Чинили смо све да се деца осећају пријатно и слободно да питају све што их интересује у вези са градивом за пријемни испит.

 

Како се приближавао паклени јун месец, припреме су постале све интензивније. Наставници су неуморно радили И били доступни деци 24 сата дневно за сва питања. Са свим градивом смо завршили још почетком маја месеца, па смо до пријемног испита константно вежбали, састављали тестове, показивали деци “пречице” како да науче проблематичне делове градива.

 

Сам дан пријемног испита није био нимало лак нашим осмацима, али ни нама. Иако смо знали да су деца сасвим спремна за пријемни, опет смо жељно ишчекивали њихове позиве у нади да ће сви изаћи са пријемног испита са осмехом на лицу, а верујте, тако је И било! Позитивни утиси стизали су са свих страна, а ми смо и ове године показали да смо урадили одличан посао, јер је 97% ученика уписало прву жељену школу са листе.

Из тих разлога, остављамо неколико порука које су пристизале од стране родитеља и саветујемо да од следеће године свој пријемни испит кренете да припремате на време, без стреса и са вером у себе!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]