Такмичење у беседништву

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, расписан је конкурс за такмичење у беседништву које ће се одржати у Првој нишкој гимназији ”Стеван Сремац”.
Како би подигли колективну свест о овом проблему, гимназија већ годинама уназад организује овакву врсту такмичења која не само да негује вредност лепе речи и говорничке вештине, већ и има за циљ да учесницима скрене пажњу на актуелни проблем који је распрострањен у целом свету.

Међународни дан борбе против насиља над женама се обележава 25. Новембра , у знак сећања на сестре Мирабел из Доминиканске републике, кој
е је убио диктатор Рафаел Трујилло, 1999. године, Уједињене Нације службено су потврдиле резолуцијом 54/134. Овај дан се у целом свету обележава наранџастом бојом и представља почетак 16 дана активизма који имају за циљ подизање свести о овом глобалном проблему (који још увек представља табy тему у многим породицама и културама ), а завршава се 10. децембра, Даном људских права.

Сви талентовани студенти универзитета су позвани да се јаве на конкурс и припреме говор на тему ,,Што је ноћ мрачнија, то су звезде тамније’’.
Рок за пријаву је до 13. Новембра 2017. године. Пријавни лист се може наћи на официјалном сајту Филозофског.

Текст: Чоловић Јелена