ФРАНКФУРТСКЕ ВЕСТИ, АВГУСТ 2018

Франкфурстке вести, учење српског језика, Академска српска асоцијација

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

 

У оквиру пројекта “ОНЛИНЕ УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ” Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа.
Под покровитељством Министарства културе и информисања РС, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом он-лајн наставе.
Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик Филозофског факултета у Нишу.
Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик.
Филозофски факултет у Нишу и удружења Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од од 23. 7. 2018. до 9. 9. 2018. године. Предност ће имати они који до сада нису учествовали у пројекту.
Почетак наставе планиран је за 17. 9. 2018, а завршетак за 9. 12. 2018. године. Након завршетка курса полазници ће добити потврду о похађању курса Филозофског факултета у Нишу (са одговарајућим нивоом знања).
Сви заинтересовани треба да попуне пријаву коју можете наћи на сајту Академске српске асоцијације.
На основу пријава удружењу, Академска Српска Асоцијација ће одабрати парове наставник – ученик.
Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу. Пожељно је основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.
За више информација можете се обратити удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на имејл: asasocijacija@gmail.com.

(https://www.vesti-online.com/Vesti/Drustvo/705976/Poziv-za-besplatani-tromesecni-kurs-srpskog-jezika-preko-Skajpa-Skype)