FRANKFURTSKE VESTI, AVGUST 2018

Frankfurstke vesti, učenje srpskog jezika, Akademska srpska asocijacija

POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)

 

U okviru projekta “ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG” Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom on-lajn nastave.
Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik Filozofskog fakulteta u Nišu.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik.
Filozofski fakultet u Nišu i udruženja Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od od 23. 7. 2018. do 9. 9. 2018. godine. Prednost će imati oni koji do sada nisu učestvovali u projektu.
Početak nastave planiran je za 17. 9. 2018, a završetak za 9. 12. 2018. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).
Svi zainteresovani treba da popune prijavu koju možete naći na sajtu Akademske srpske asocijacije.
Na osnovu prijava udruženju, Akademska Srpska Asocijacija će odabrati parove nastavnik – učenik.
Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu. Poželjno je osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na imejl: asasocijacija@gmail.com.

(https://www.vesti-online.com/Vesti/Drustvo/705976/Poziv-za-besplatani-tromesecni-kurs-srpskog-jezika-preko-Skajpa-Skype)