ФРАНКФУРТСКИ КОНЗУЛАТ, АВГУСТ 2018.

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

Франфурски конзулат вест - учење српског језика, Академска српска асоцијација

 

ФРАНКФУРТСКИ КОНЗУЛАТ ВЕСТ – УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ОНЛИНЕ УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ“, Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа.
Под покровитељством Министарства културе и информисања РС, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом онлајн наставе. Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Скyпе) омладини из дијаспоре. Часове српског језика држе студенти са Департмана за српски језик.

Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од 23. 7. 2018. до 9. 9. 2018. године. Предност ће имати они који до сада нису учествовали у пројекту. Почетак наставе планиран је за 17. 9. 2018, а завршетак за 9. 12. 2018. године. Након завршетка курса полазници ће добити потврду о похађању курса коју издаје Филозофски факултет у Нишу.
Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и Академска Српска Асоцијација ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту https://asasocijacija.com/ или скину са сајта удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на и пошаљу на е-маил: асасоцијација@гмаил.цом са насловом Скајп (Скyпе) часови. На основу пријава, Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће одабрати парове наставник – ученик.
Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, да има основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.
За више информација можете се обратити удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на asasocijacija@gmail.com.

(http://www.frankfurt.mfa.gov.rs/cir/newstext.php?subaction=showfull&id=1390903837&ucat=106&template=Frontpage3Cir&#disqus_thread)