FRANKFURTSKI KONZULAT, AVGUST 2018.

POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)

Franfurski konzulat vest - učenje srpskog jezika, Akademska srpska asocijacija

 

FRANKFURTSKI KONZULAT VEST – UČENJE SRPSKOG JEZIKA – U OKVIRU PROJEKTA „ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG“, Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore. Časove srpskog jezika drže studenti sa Departmana za srpski jezik.

Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 23. 7. 2018. do 9. 9. 2018. godine. Prednost će imati oni koji do sada nisu učestvovali u projektu. Početak nastave planiran je za 17. 9. 2018, a završetak za 9. 12. 2018. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa koju izdaje Filozofski fakultet u Nišu.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i Akademska Srpska Asocijacija će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu https://asasocijacija.com/ ili skinu sa sajta udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na i pošalju na e-mail: asasocijacija@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik – učenik.
Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na asasocijacija@gmail.com.

(http://www.frankfurt.mfa.gov.rs/cir/newstext.php?subaction=showfull&id=1390903837&ucat=106&template=Frontpage3Cir&#disqus_thread)