ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС

СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

 

у оквиру пројекта „ONLINE УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ“, удружење Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 14 година да се пријаве на бесплатни индивидуални двoмесечни курс српског језика преко Скајпа (Skype).

Под покровитељством  Министарства културе и информисања РС, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом он-лајн наставе. Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик.

Конкурс за заинтересовану децу из дијаспоре траје од  16.04.2019. до 12. 05. 2019. Године,предност ће имати они који до сада нису учествовали у пројекту. Почетак наставе планиран је за 20.05.2019, а завршетак за 14.07.2019. године.  Након завршетка курса полазници ће добити  електронску потврду о похађању курсу. Уз техничку подршку Високо техничке школе струковних студија.

Часови ће се одржавати три пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и удружења Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту  https://asasocijacija.com/  или скину са сајта удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на и пошаљу на е-маил: asasocijacija@gmail.com са насловом Скајп (Skype) часови. На основу пријава, Академскa Српскa Асоцијацијa Града Ниша ће одабрати парове наставник – ученик.

Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, да има основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.

За више информација можете се обратити удружењу Академскa Српскa Асоцијацијa Града Ниша на  asasocijacija@gmail.com

Радујемо се будућој сарадњи.

 

ПРИЈАВИ СЕ