POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS

SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)

 

u okviru projekta „ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG“, udruženje Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 14 godina da se prijave na besplatni individualni dvomesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).

Pod pokroviteljstvom  Ministarstva kulture i informisanja RS, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom on-lajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik.

Konkurs za zainteresovanu decu iz dijaspore traje od  16.04.2019. do 12. 05. 2019. Godine,prednost će imati oni koji do sada nisu učestvovali u projektu. Početak nastave planiran je za 20.05.2019, a završetak za 14.07.2019. godine.  Nakon završetka kursa polaznici će dobiti  elektronsku potvrdu o pohađanju kursu. Uz tehničku podršku Visoko tehničke škole strukovnih studija.

Časovi će se održavati tri puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i udruženja Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu  https://asasocijacija.com/  ili skinu sa sajta udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na i pošalju na e-mail: asasocijacija@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik – učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na  asasocijacija@gmail.com

Radujemo se budućoj saradnji.

 

PRIJAVI SE