SBS из Аустралије најавио Летњи камп – Ниш 2023.

SBS из Аустралије је објавио интервју са директорком Академске српске асоцијације, Тамаром Ћирић.

Преносимо вам текст у целости:

Академска српска асоцијација из Ниша наставља са популаризацијом српског језика, историје, културе и традиције у дијаспори и региону тако што организује камп чији циљ је учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих из свих крајева света, и то путем часова српског као завичајног језика.

Академска српска асоцијација и ове године организује летњи камп српског као завичајног језика, који ће трајати 10 дана, односно од 28. јула до 6. августа. Овај камп није само прилика да чланови дијаспоре уче и усавршавају српски језик као завичајни језик, већ и да упознају вршњаке из различитих крајева света и Србије са којима деле порекло.

Током кампа ће се учити и о српској историји, култури и традицији кроз бројне радионице, а такође ће бити упознати са знаменитостима града Ниша и околине.

Ове године је камп отворен и за странце који су заинтересовани за српски језик, културу и традицију. По завршетку кампа учесници ће добити потврде о учешћу, које додељује ова организација.

Пријаве за камп су отворене за све припаднике српске дијаспоре и странце заинтересоване за српски језик и културу, старости од 18 до 25 година.

Заинтересовани се могу пријавити до 20. јуна путем следећег линка

Сарадник SBS-а из Аустралије, Никола Додеровић, је детаљније разговарао са председницом Академске српске асоцијације, Тамаром Ћирић. Оригиналан чланак и интервју можете прочитати на овом линку.