SBS iz Australije najavio Letnji kamp – Niš 2023.

SBS iz Australije je objavio intervju sa direktorkom Akademske srpske asocijacije, Tamarom Ćirić.

Prenosimo vam tekst u celosti:

Akademska srpska asocijacija iz Niša nastavlja sa popularizacijom srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije u dijaspori i regionu tako što organizuje kamp čiji cilj je učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta, i to putem časova srpskog kao zavičajnog jezika.

Akademska srpska asocijacija i ove godine organizuje letnji kamp srpskog kao zavičajnog jezika, koji će trajati 10 dana, odnosno od 28. jula do 6. avgusta. Ovaj kamp nije samo prilika da članovi dijaspore uče i usavršavaju srpski jezik kao zavičajni jezik, već i da upoznaju vršnjake iz različitih krajeva sveta i Srbije sa kojima dele poreklo.

Tokom kampa će se učiti i o srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji kroz brojne radionice, a takođe će biti upoznati sa znamenitostima grada Niša i okoline.

Ove godine je kamp otvoren i za strance koji su zainteresovani za srpski jezik, kulturu i tradiciju. Po završetku kampa učesnici će dobiti potvrde o učešću, koje dodeljuje ova organizacija.

Prijave za kamp su otvorene za sve pripadnike srpske dijaspore i strance zainteresovane za srpski jezik i kulturu, starosti od 18 do 25 godina.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 20. juna putem sledećeg linka

Saradnik SBS-a iz Australije, Nikola Doderović, je detaljnije razgovarao sa predsednicom Akademske srpske asocijacije, Tamarom Ćirić. Originalan članak i intervju možete pročitati na ovom linku.