Милораду Додеровићу уручено признање Златна значка

Милораду Додеровићу уручено признање Златна значка

 

Познатом нишком новинару и члану Управе УНС-а Милораду Додеровићу данас је у Народном позоришту у Београду уручено признање Златна значка. Признање додељује ултурно-просветна заједница Србије у сарадњи са Министарством спољних послова истакнутим ствараоцима, новинарима и радницима у култури.

Овим признањем Додеровић се сврстао међу више десетина најистакнутијих појединаца из Србије, региона и дијаспоре.

Милораду Додеровићу уручено признање Златна значка, Академска српска асоцијација

Додеровић је за четири деценије рада оставио дубок траг у нишком и српском новинарству, али и међу Србима у Аустралији које редовно информише из матице као дописник тамошњег државног Ес-Би-Ес радија. Овим признањем сврстао се међу више десетина најистакнутијих појединаца из Србије, региона и дијаспоре.

Осим Додеровића, међу 50 појединаца и институција добитника Златне значке, су и осам новинара и уредника: Драшко Аћимовић, новинар и публициста из Београда, Милена Божовић Манић, новинарка и уредница у Радио Београду, Виолета Димитрић, ТВ новинарка, Јелена Ђорђевић Поповић, новинарка РТС-а, Наташа Илић Јовановић, новинарка и уредница у РТВ-у, Немања Ковачевић, новинар из Ужица, Ненад Миленковић, новинар и културолог из Београда и Мирјана Растовић, музичка уредница у РТВ-у.

Признање Златна значка Културно-просветне заједница Србије ове године додељено је 45. пут под покровитељством Министарства културе и информисања. Награде је доделио жири у саставу Милован Витезовић (председник), Марија Бишоф, Урош Дојчиновић, Олга Милојевић и Живорад Ајдачић.

Милораду Додеровићу уручено признање Златна значка, Акадесмка српска асоцијација