Miloradu Doderoviću uručeno priznanje Zlatna značka

Miloradu Doderoviću uručeno priznanje Zlatna značka

 

Poznatom niškom novinaru i članu Uprave UNS-a Miloradu Doderoviću danas je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručeno priznanje Zlatna značka. Priznanje dodeljuje ulturno-prosvetna zajednica Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova istaknutim stvaraocima, novinarima i radnicima u kulturi.

Ovim priznanjem Doderović se svrstao među više desetina najistaknutijih pojedinaca iz Srbije, regiona i dijaspore.

Miloradu Doderoviću uručeno priznanje Zlatna značka, Akademska srpska asocijacija

Doderović je za četiri decenije rada ostavio dubok trag u niškom i srpskom novinarstvu, ali i među Srbima u Australiji koje redovno informiše iz matice kao dopisnik tamošnjeg državnog Es-Bi-Es radija. Ovim priznanjem svrstao se među više desetina najistaknutijih pojedinaca iz Srbije, regiona i dijaspore.

Osim Doderovića, među 50 pojedinaca i institucija dobitnika Zlatne značke, su i osam novinara i urednika: Draško Aćimović, novinar i publicista iz Beograda, Milena Božović Manić, novinarka i urednica u Radio Beogradu, Violeta Dimitrić, TV novinarka, Jelena Đorđević Popović, novinarka RTS-a, Nataša Ilić Jovanović, novinarka i urednica u RTV-u, Nemanja Kovačević, novinar iz Užica, Nenad Milenković, novinar i kulturolog iz Beograda i Mirjana Rastović, muzička urednica u RTV-u.

Priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednica Srbije ove godine dodeljeno je 45. put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Nagrade je dodelio žiri u sastavu Milovan Vitezović (predsednik), Marija Bišof, Uroš Dojčinović, Olga Milojević i Živorad Ajdačić.

Miloradu Doderoviću uručeno priznanje Zlatna značka, Akadesmka srpska asocijacija