ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНО УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКИ МОСТ СРБИЈА – НОРВЕШКА“ ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

 

Друштво Срба и пријатеља Србије са седиштем у Бергену, Академска Српска Асоцијација Града Ниша и Филозофски факултет Универзитета у Нишу позивају све заинтересоване ученике средњих школа из Норвешке да се пријаве на конкурс за пројекат „Културно-историјски мост Србија – Норвешка“, који ће се реализовати путем Скајпа (Skype). Пројекат је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Циљ пројекта је да се проучавањем заједничке историје Срба и Норвежана током Другог светског рата нагласи културно-историјска баштина ових народа. Конкурс за заинтересоване ученике средњих школа из Норвешке траје од  3.06.2019. до 3.07.2019. године. Уз пријаву треба приложити кратку биографију и своју слику. Почетак наставе планиран је за 14.10.2019, а завршетак за 20.12.2019. године. Техничку подршку пружиће Висока техничка школа струковних студија из Ниша.

Планирано је да у свакој појединачној видео конференцији учествује један наставник (студент историје са Департмана за историју Филозофског факултета у Нишу), један гимназијалац из Србије и један средњошколаци из Норвешке. Обрађиване наставне јединице биће везане за културно-историјске везе Србије и Норвешке током Другог светског рата. Полазници ће полагати улазни и излазни тест знања. Након завршетка курса ученици и наставници добијају сертификат од Филзофског факултета у Нишу и Академске Српске Асоцијације о учешћу на пројекту „Културно-историјски мост Србија – Норвешка“, а наставници (студенти историје) и 6 ЕСПБ уз додатак дипломи.

Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима у којима се договоре наставник и ученици. Друштво Срба и пријатеља Србије са седиштем у Бергену,  Академска Српска Асоцијација Града Ниша и Филозофски факултет у Нишу настојаће да се часови изводе квалитетно и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту  https://asasocijacija.com/  или скину са сајта удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на и пошаљу на е-маил: asasocijacija@gmail.com са насловом Скајп (Skype) часови. На основу пријава, Академскa Српскa Асоцијацијa оформиће групе наставник-ученици.

За више информација можете се обратити удружењу Академскa Српскa Асоцијацијa Града Ниша на   asasocijacija@gmail.com

 

Радујемо се будућој сарадњи.

 


ПРИЈАВА ЗА ДИЈАСПОРУ ПРИЈАВА ЗА СТУДЕНТЕ ПРИЈАВА ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ