ПОЗИВ ЗА ЛЕТЊИ КАМП 2023 СРПСКОГ КАО ЗАВИЧАЈНОГ/СТРАНОГ ЈЕЗИКА

Академска српска асоцијација позива припаднике српске дијаспоре старости од 18 и више године да се пријаве на летњи камп српског као завичајног/страног језика, који ће трајати 10 дана, од 28. 7. 2023. до 6. 8. 2023. године у Нишу. Пријава траје до 20. 6. 2023. године. Број места је ограничен.

И ове годинесе настављамо са популаризацијом српског језика, историје, културе и традиције у дијаспори и региону. Циљ кампа је учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих из свих крајева света, и то путем часова српског као завичајног језика.

Летњи камп српског као завичајног/ страног језика представља јединствену прилику да учесници уче и усавршавају српски језик у јединој акредитованој школи српског као завичајног или страног језика од стране Агенције за квалификације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Након завршетка кампа учесници ће добити потврде о учешћу на летњем кампу, које издаје Академска српска асоцијација.
Учесници ће поред учења и усавршавања српског као завичајног/страног језика моћи да се друже са вршњацима из свих крајева света и Србије, као и да уче о српској историји, култури и традицији кроз различите радионице (историјска, фолклорна, спортска, радионица старих заната, веронауке и психолошко саветовање итд.), а такође ће се упознати са знаменитостима Ниша и околине.

Број места је ограничен!

У цену су урачунати:

  • трошкови смештаја и хране (3 оброка дневно),
  • радни материјал,
  • једнодневни излет до Врања,
  • цене улазница свих музеја,
  • сертификат о учешћу на кампу
  • као и остали програмски садржај.

Учесници сами обезбеђују превоз од места боравка до кампа као и повратак, здравствено осигурање као и индивидуалне трошкове.

Цена кампа је 600 евра и плаћа се у 2 рате.

Прва рата се плаћа са пријавом на камп, а друга рата пред сам долазак.

За више информација можете се обратити Академској српској асоцијацији на имејл адресу asasocijacija@gmail.com,

или путем viber-а или whatsapp-а на број телефона: +381 64 23-31-666.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту или да скину образац пријаве (који се налази на крају текста) и пошаљу на имејл: asasocijacija@gmail.com са насловом ,,Пријава – летњи камп”.

Коментари прошлогодишњих учесника:

– I liked learning the Serbian language. Everyone was so nice, and it was really cool to meet people from all around the world! (С. Б. САД)

– Folklore was very nice and I would do this every time again. (М. И. Р. Немачка)

– Све је било супер и забавно и одлично. И било би супер да је трајало дуже. (А. Ј. САД)

– Научила сам доста ствари за српски културу и језик и упознала сам пријатеље. (С. П. Грчка)

ПРИЈАВА УЧЕСНИКА ЗА ЛЕТЊИ КАМП