ПОЗИВ ЗА ЛЕТЊИ КАМП 2023 СРПСКОГ КАО ЗАВИЧАЈНОГ ЈЕЗИКА

Академска српска асоцијација позива припаднике српске дијаспоре старости од 18 до 25 године да се пријаве на летњи камп српског као завичајног језика, који ће трајати 10 дана, од 28. 7. 2023. до 6. 8. 2023. године у Нишу. Пријава траје до 31. 5. 2023. године. Број места је ограничен.

И ове годинесе настављамо са популаризацијом српског језика, историје, културе и традиције у дијаспори и региону. Циљ кампа је учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих из свих крајева света, и то путем часова српског као завичајног језика.

Летњи камп српског као завичајног језика представља јединствену прилику да учесници уче и усавршавају српски језик у јединој акредитованој школи српског као завичајног језика од стране Агенције за квалификације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Након завршетка кампа учесници ће добити потврде о учешћу на летњем кампу, које издаје Академска српска асоцијација.
Учесници ће поред учења и усавршавања српског као завичајног језика моћи да се друже са вршњацима из свих крајева света и Србије, као и да уче о српској историји, култури и традицији кроз различите радионице (историјска, фолклорна, спортска, радионица старих заната, веронауке и психолошко саветовање итд.), а такође ће се упознати са знаменитостима Ниша и околине.

Број места је ограничен!

У цену су урачунати:

  • трошкови смештаја и хране (3 оброка дневно),
  • радни материјал,
  • једнодневни излет до Врања,
  • цене улазница свих музеја,
  • сертификат о учешћу на кампу
  • као и остали програмски садржај.

Учесници сами обезбеђују превоз од места боравка до кампа као и повратак, здравствено осигурање као и индивидуалне трошкове.

Цена кампа је 600 евра и плаћа се у 2 рате.

Прва рата се плаћа са пријавом на камп, а друга рата пред сам долазак.

За више информација можете се обратити Академској српској асоцијацији на имејл адресу asasocijacija@gmail.com,

или путем viber-а или whatsapp-а на број телефона: +381 64 23-31-666.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту или да скину образац пријаве (који се налази на крају текста) и пошаљу на имејл: asasocijacija@gmail.com са насловом ,,Пријава – летњи камп”.

Коментари прошлогодишњих учесника:

– I liked learning the Serbian language. Everyone was so nice, and it was really cool to meet people from all around the world! (С. Б. САД)

– Folklore was very nice and I would do this every time again. (М. И. Р. Немачка)

– Све је било супер и забавно и одлично. И било би супер да је трајало дуже. (А. Ј. САД)

– Научила сам доста ствари за српски културу и језик и упознала сам пријатеље. (С. П. Грчка)

ПРИЈАВА УЧЕСНИКА ЗА ЛЕТЊИ КАМП