POZIV ZA LETNJI KAMP 2023 SRPSKOG KAO ZAVIČAJNOG/STRANOG JEZIKA

Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore starosti od 18 i više godine da se prijave na letnji kamp srpskog kao zavičajnog/stranog jezika, koji će trajati 10 dana, od 28. 7. 2023. do 6. 8. 2023. godine u Nišu. Prijava traje do 20. 6. 2023. godine. Broj mesta je ograničen.

I ove godinese nastavljamo sa popularizacijom srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije u dijaspori i regionu. Cilj kampa je učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta, i to putem časova srpskog kao zavičajnog jezika.

Letnji kamp srpskog kao zavičajnog/ stranog jezika predstavlja jedinstvenu priliku da učesnici uče i usavršavaju srpski jezik u jedinoj akreditovanoj školi srpskog kao zavičajnog ili stranog jezika od strane Agencije za kvalifikacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Nakon završetka kampa učesnici će dobiti potvrde o učešću na letnjem kampu, koje izdaje Akademska srpska asocijacija.
Učesnici će pored učenja i usavršavanja srpskog kao zavičajnog/stranog jezika moći da se druže sa vršnjacima iz svih krajeva sveta i Srbije, kao i da uče o srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji kroz različite radionice (istorijska, folklorna, sportska, radionica starih zanata, veronauke i psihološko savetovanje itd.), a takođe će se upoznati sa znamenitostima Niša i okoline.

Broj mesta je ograničen!

U cenu su uračunati:

  • troškovi smeštaja i hrane (3 obroka dnevno),
  • radni materijal,
  • jednodnevni izlet do Vranja,
  • cene ulaznica svih muzeja,
  • sertifikat o učešću na kampu
  • kao i ostali programski sadržaj.

Učesnici sami obezbeđuju prevoz od mesta boravka do kampa kao i povratak, zdravstveno osiguranje kao i individualne troškove.

Cena kampa je 600 evra i plaća se u 2 rate.

Prva rata se plaća sa prijavom na kamp, a druga rata pred sam dolazak.

Za više informacija možete se obratiti Akademskoj srpskoj asocijaciji na imejl adresu asasocijacija@gmail.com,

ili putem viber-a ili whatsapp-a na broj telefona: +381 64 23-31-666.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu ili da skinu obrazac prijave (koji se nalazi na kraju teksta) i pošalju na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom ,,Prijava – letnji kamp”.

Komentari prošlogodišnjih učesnika:

– I liked learning the Serbian language. Everyone was so nice, and it was really cool to meet people from all around the world! (S. B. SAD)

– Folklore was very nice and I would do this every time again. (M. I. R. Nemačka)

– Sve je bilo super i zabavno i odlično. I bilo bi super da je trajalo duže. (A. J. SAD)

– Naučila sam dosta stvari za srpski kulturu i jezik i upoznala sam prijatelje. (S. P. Grčka)

PRIJAVA UČESNIKA ZA LETNJI KAMP