SERBIAN MIRROR, АВГУСТ 2018

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE)

 

У оквиру пројекта ОНЛИНЕ УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ, удружење Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа (Скyпе).
Под покровитељством Министарства културе и информисања РС, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом онлајн наставе. Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Скyпе) омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу.
Конкурс за заинтересовану децу и омладину из дијаспоре траје од 23. 7. 2018. до 9. 9. 2018. године. Почетак наставе планиран је за 17. 9. 2018, а завршетак за 9. 12. 2018. године. а након завршетка курса полазници рее добити потврду о похађању курса Филозофског факултета у Нишу (са одговарајућим нивоом знања).
Часови ће се одржавати два пута недељно у трајању од 45 минута, у терминима о којима се договоре наставник и ученик. Филозофски факултет у Нишу и удружење Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће водити рачуна да се часови изводе квалитет- но и предвиђеном динамиком.

Сви заинтересовани треба да попуне пријаву (пријаву можете наћи на сајту https://asasocijacija.com/) . На основу пријава, удружење Академска Српска Асоцијација Града Ниша ће одабрати парове наставник — ученик.
Неопходно је да потенцијални ученик има солидан рачунар са звучницима и камером и добру интернет везу, а пожељно је да има и основно знање српског и енглеског језика и жељу за учењем.
За више информација можете се обратити удружењу Академска Српска Асоцијација Града Ниша на е-маил  asasocijacija@gmail.com
Радујемо се будућој сарадњи.

ТИМ АКАДЕМСКЕ СРПСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ