SERBIAN MIRROR, AVGUST 2018

POZIV ZA BESPLATNI TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA (SKYPE)

 

U okviru projekta ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG, udruženje Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.
Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 23. 7. 2018. do 9. 9. 2018. godine. Početak nastave planiran je za 17. 9. 2018, a završetak za 9. 12. 2018. godine. a nakon završetka kursa polaznici ree dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima o kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i udruženje Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitet- no i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani treba da popune prijavu (prijavu možete naći na sajtu https://asasocijacija.com/) . Na osnovu prijava, udruženje Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik — učenik.
Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, a poželjno je da ima i osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na e-mail  asasocijacija@gmail.com
Radujemo se budućoj saradnji.

TIM AKADEMSKE SRPSKE ASOCIJACIJE