Гостовање на РТС-у поводом Летњег кампа – Ниш 2023

Директорка Академске српске асоцијације, Тамара Ћирић, најавила је на државној телевизији РТС, да ће камп за учење српског језика бити организован за младе старости од 18 година и старије, и трајаће 10 дана од 28. јула до 6. августа 2023. године. Пријава за овај камп траје до 20. јуна 2023. године.

Као и претходне године, циљ овог кампа је популаризација српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих људи из свих крајева света. Такође, на захтев учесника ове године се укључују и странци, који ће имати прилику да уче српски као страни језик.

Камп се организује у лепом природном окружењу, где ће учесници имати прилику да се друже и уче од стручних наставника који имају дугу традицију у обуци странаца и Срба из дијаспоре. Током кампа, поред учења српског језика, биће организоване и бројне друге активности које ће помоћи учесницима да се боље упознају са српском културом и традицијом.

Укратко, овај летњи камп српског као завичајног и страног језика је идеална прилика за све оне који желе да савладају и усаврше своје знање српског језика и упознају културу и традицију Србије. Пријава траје до 20. јуна 2023. године, стога будите брзи и пријавите се за овај незабораван летњи камп.

Текст припремио: Марко Радуловић