Gostovanje na RTS-u povodom Letnjeg kampa – Niš 2023

Direktorka Akademske srpske asocijacije, Tamara Ćirić, najavila je na državnoj televiziji RTS, da će kamp za učenje srpskog jezika biti organizovan za mlade starosti od 18 godina i starije, i trajaće 10 dana od 28. jula do 6. avgusta 2023. godine. Prijava za ovaj kamp traje do 20. juna 2023. godine.

Kao i prethodne godine, cilj ovog kampa je popularizacija srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih ljudi iz svih krajeva sveta. Takođe, na zahtev učesnika ove godine se uključuju i stranci, koji će imati priliku da uče srpski kao strani jezik.

Kamp se organizuje u lepom prirodnom okruženju, gde će učesnici imati priliku da se druže i uče od stručnih nastavnika koji imaju dugu tradiciju u obuci stranaca i Srba iz dijaspore. Tokom kampa, pored učenja srpskog jezika, biće organizovane i brojne druge aktivnosti koje će pomoći učesnicima da se bolje upoznaju sa srpskom kulturom i tradicijom.

Ukratko, ovaj letnji kamp srpskog kao zavičajnog i stranog jezika je idealna prilika za sve one koji žele da savladaju i usavrše svoje znanje srpskog jezika i upoznaju kulturu i tradiciju Srbije. Prijava traje do 20. juna 2023. godine, stoga budite brzi i prijavite se za ovaj nezaboravan letnji kamp.

Tekst pripremio: Marko Radulović