Novak Đoković, akademska srpska asocijacija

Сума сумару…

Историја и култура Срба кроз векове
07 дец 2018

Онлајн учење српског језика је забавно и едукативно

Лепо смо се забавили на овом курсу. J Што се нас тиче, могао је и дуже да траје, јер смо постајали све бољи и бољи. Прво што сам рекла ученику било је: „Не брини, ово неће бити класично учење језика, бубање одређених дефиниција! Биће забавно и када на крају ћирилицом напишеш своје име и презиме! Бићеш поносан и биће ти драго што си се пријавио.“ И ништа нисам слагала, тако је и било.

Онлајн учење српског језика, али као завичајног – од упознавања родних крајева до разговора о „брендовима“ Србије

Постоји много начина на који можете научити неки језик. Ја сам на пример енглески језик усавршавала слушајући музику, гледајући филмове без превода… А српски језик се на пример може научити такође уз музику, уз филмове, уз књиге, уз историју, географију… Тако смо и ми, на овом нашем курсу, учили завичајни језик. Од упознавања родних крајева, преко културних и медијских дешавања у обе земље, до разговора о „брендовима“ Србије, трудили смо се да поред учења језика, научимо нешто и о земљи чијим се језиком користимо у туђини, ученик сада, а ја, као предавач, када одем на одмор.

Падежи су били баук, али кроз разговор о супер моћима, прошли смо их брзо и лако. Придеве смо учили кроз разговор о особинама које красе човека, а ученик је стечено знање применио описавши њему један од лепших градова у којем је био.

онлајн учење српског језика, академска српска асоцијација, састав

 

Једно недељно поподне одвојили смо за читање дневне штампе и разговарали о дешавањима у нашој земљи и у земљи дијаспоре из које ученик долази. Одвојили смо време и за упознавање са личностима и другим препознатљивим српским „брендовима“ у иностранству – Бата Живојиновић, Новак Ђоковић, коло, труба, шљивовица, а ученик је на леп начин представио и земљу из које свакодневно шаље поздраве завичају.

 

шангај, академска српска асоцијација, онлајн учење српског језика

 

Иако смо обоје одрасли, усудили смо се да напишемо писмо Деда Мразу. На тај начин смо увежбавали употребу футура.  Перфекат и презент учили кроз разговор о Драгутину Матићу и његовој причи о периоду Првог светског рата. Упознала сам ученика и са епским јунаком који носи исто име и презиме као он, те смо се тако дотакли и књижевности.

Као што рекох, курс је кратко трајао, али опет довољно да на занимљиве начине  научимо да пишемо, да говоримо и да мислимо на српском, завичајном језику.

Академска српска асоцијација је једина акредитована школа за онлајн учење српског језика. Учите са нама српски језик, први пробни час је бесплатан. Пријавите се путем линка. Видимо се!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]