Polyglot Café одржан у Академској српској асоцијацији – Место где се учи страни језик и упознају нови пријатељи

Култура и модерна средства комуникацијеНачини учења српског језикаУрбана култураУчење српског језика
15 јун 2023

Polyglot Cafe је место које окупља љубитеље страних језика и култура. Овај концепт познат је широм света и пружа могућност људима да се друже, упознају нове пријатеље и усавршавају знање страног језика.

Polyglot Cafe се често организују у кафићима, ресторанима или другим местима где се људи могу опустити и уживати у друштву других полиглота. Како би учествовали у Polyglot Cafe-у, није неопходно да будете стручњак за језик, добродошли су сви који желе да усаврше своје знање или да га поделе са другима.

Polyglot Cafe вам пружа могућност да учите језик на начин који није тежак и досадан, већ кроз разговор са људима који говоре тај језик. Овај начин учења показао се изузетно ефикасним, јер се у природном разговору користи савремени језик, а разговор се не бави само граматиком, већ и животом, културом и историјом земље чији се језик учи.

Polyglot Cafe радионице су изузетно корисне у настави страног језика. Професори могу организовати ове догађаје и позвати своје ученике да учествују. Ученици ће имати прилику да разговарају са другим полиглотима из земаља у којима се много језика говори као матерњи, што им омогућава да уче различите дијалекте и варијације језика на начин који иначе не би био доступан у учионици.

Polyglot Cafe радионице могу бити корисне и студентима који већ студирају страни језик. Они могу разговарати са људима чији је матерњи језик језик који уче и тако побољшати своје знање.  Поред тога, могу упознати људе из различитих земаља, култура и традиција, што доприноси ширењу њиховог светског сазнања и културолошке разноликости.

Учење страног језика кроз Polyglot Cafe радионице није само забавно и корисно, већ и подстиче међународну сарадњу и пријатељство. Људи су у стању да се упознају и створе пријатељства са људима из других земаља, а ово ће им омогућити да шире своје видике и искуства.

Учесници радионице заједно су потом дискутовали о најбољим методама учења језика, као и о свим изазовима с којима су се они сусрели у процесу учења српског. Било је врло занимљиво чути различита искуства и идеје, а учесници (Кина, Португал, Аустралија) су се такође потрудили да науче једни од других. Једна од учесница радионице, била је и инстаграм звезда Елизабет Дуонг из Мелбурна у Аустралији, позната по свом каналу @lizlearnsserbian .

Свакако су се сви учесници нагласили колико је важно учити језик кроз интеракцију с људима који су говорници тог језика. Стога су се посебно радовали што су имали прилику да овај догађај уживо окупи светске “полиглоте”  у Академској српској асоцијацији који су заједно учили и размењивали знање о српском језику и култури.

Polyglot Cafe радионица је доказала да је учење страног језика забавно и пријатно уколико се ради на прави начин и са правим људима. За све оне који су заинтересовани да науче српски језик, ова радионица дефинитивно представља одлично место да започну свој пут у учењу српског језика.

Уколико желите да усавршите своје знање страног језика и упознате нове људе, посетите Академску српску асоцијацијацију или дођите на наш Летњи камп – Ниш 2023. Пријавите се путем овог линка.

Аутор текста  „Polyglot Café одржан у Академској српској асоцијацији – Место где се учи страни језик и упознају нови пријатељи“ – је Марко Радуловић, онлајн предавач српског језика Академске српске асоцијације, једине акредитоване школе за учење српског језика на онлајн часовима. Пријавите се за бесплатни први пробни час и учите са нама. Видимо се!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]