pire, akademska srpska asocijacija

Упознајмо заједно Србију

Историја и култура Срба кроз векове
11 дец 2018

Прича о Србији, њеним природним лепотама и добрим људима не може се испричати за кратак временски период. Потребно је много времена да се Србија упозна, почевши од српског писма и њеног главног града, а онда следи упознавање са српском природом, храном, значајним институцијама и знаменитим личностима.

На овим часовима се усавршавало писање на ћирилици и латиници, али се и доста читало. Разговарало се о Београду, родном граду моје ученице, као и о предивним српским планинама и рекама. Најинспиративнији часови били су они који су посвећени српској кухињи и Новаку Ђоковићу.

Даљина од земље порекла није утицала да се забораве традиционална српска јела. У кући се и даље воле и врло радо спремају јела попут проје, пите, и наравно, незаобилазна јела са роштиља. На часу је закључено да је српска кухиња веома укусна и да је најбоља опција посетити Србију и пробати српску традиционалну храну.

Тенис је у Србији постао популаран захваљујући Новаку Ђоковићу. Ученица је скоро почела да тренира тенис, те је ово био повод за разговор о нашем најуспешнијем тенисеру. Говорило се о успешној каријери Новака Ђоковића, али и о његовој љубави према земљи из које потиче. Новак није заборавио свој народ и свој језик. Врло радо говори српским језиком широм света.

Прича о Србији је прича о завичају, о љубави!

 

Академска српска асоцијација је једина акредитована онлајн школа у Србији. Пријавите се путем линка и учите са нама! Видимо се!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]