pire, akademska srpska asocijacija

Upoznajmo zajedno Srbiju

Istorija i kultura Srba kroz vekove
11 dec 2018

Priča o Srbiji, njenim prirodnim lepotama i dobrim ljudima ne može se ispričati za kratak vremenski period. Potrebno je mnogo vremena da se Srbija upozna, počevši od srpskog pisma i njenog glavnog grada, a onda sledi upoznavanje sa srpskom prirodom, hranom, značajnim institucijama i znamenitim ličnostima.

Na ovim časovima se usavršavalo pisanje na ćirilici i latinici, ali se i dosta čitalo. Razgovaralo se o Beogradu, rodnom gradu moje učenice, kao i o predivnim srpskim planinama i rekama. Najinspirativniji časovi bili su oni koji su posvećeni srpskoj kuhinji i Novaku Đokoviću.

Daljina od zemlje porekla nije uticala da se zaborave tradicionalna srpska jela. U kući se i dalje vole i vrlo rado spremaju jela poput proje, pite, i naravno, nezaobilazna jela sa roštilja. Na času je zaključeno da je srpska kuhinja veoma ukusna i da je najbolja opcija posetiti Srbiju i probati srpsku tradicionalnu hranu.

Tenis je u Srbiji postao popularan zahvaljujući Novaku Đokoviću. Učenica je skoro počela da trenira tenis, te je ovo bio povod za razgovor o našem najuspešnijem teniseru. Govorilo se o uspešnoj karijeri Novaka Đokovića, ali i o njegovoj ljubavi prema zemlji iz koje potiče. Novak nije zaboravio svoj narod i svoj jezik. Vrlo rado govori srpskim jezikom širom sveta.

Priča o Srbiji je priča o zavičaju, o ljubavi!

 

Akademska srpska asocijacija je jedina akreditovana onlajn škola u Srbiji. Prijavite se putem linka i učite sa nama! Vidimo se!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]