košarka, akademska srpska asocijacija

Светски, а наш!

Историја и култура Срба кроз векове
01 апр 2018

Богдан Богдановић и српски језик онлајн

 

Српски језик онлајн је најлепше учити онда када се споји корисно са забавним. Да се добар глас далеко чује, доказује чињеница да је мој полазник курса већ све знао о српској кошарци. Водећи се његовим преференцијама, одлучила сам да га са општим одликама именица упознам путем текста о Богдану Богдановићу, једном од најпознатијих српских кошаркаша данашњице. Након краћег разговора о њему, задатак је био подвући све именице у тексту.

Богдан Богдановић је српски кошаркаш. Рођен је 1992. године. Игра на позицији бека, а тренутно наступа за Сакраменто кингсе. Богдан се одлично сналази на терену и на утакмицама. Он је члан сениорске репрезентације Србије, један је од водећих играча и са репрезентацијом је освајао медаље на скоро свим такмичењима. Освојили су сребрну медаљу на Светском првенству. На Олимпијским играма у Рију 2016. освојили су сребрну медаљу. Србија је поражена у финалу у борби за злато. У септембру 2010. је потписао вишегодишњи уговор са Партизаном. Са овим тимом освајао је бројне награде на разним турнирима. Проглашен је за Евролигину звезду у успону. Касније потписује уговор са турским Фенербахчеом. Његови најбољи пријатељи и тимски играчи су Милош Теодосић, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица и други.

српски језик онлајн, Богдан Богдановић, Академска српска асоцијација

једнина

кошарка, србија, тим, српски језик онлајн, академска српска асоцијација

множина

Разноврсност током часа, гледање занимљивих видео-снимака и фотографија, слушање српске музике и слично свакако у ученику буди још јачу жељу и вољу за бољим упознавањем Србије и њене културе. Да су познати спортисти једни од најбољих амбасадора српског језика, показује и видео-снимак на коме амерички коментатори, задивљени Богдановим успехом на утакмици, изговарају српске речи. Овај инсерт изазвао је зачуђеност код ученика, али и интересовање да и он сам научи што више српских речи.

Академска српска асоцијација једина је онлајн акредитована школа за српски језик. Пријавите се и учите са нама. Видимо се!

Тамара Костић

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]