košarka, akademska srpska asocijacija

Svetski, a naš!

Istorija i kultura Srba kroz vekove
01 apr 2018

Bogdan Bogdanović i srpski jezik onlajn

 

Srpski jezik onlajn je najlepše učiti onda kada se spoji korisno sa zabavnim. Da se dobar glas daleko čuje, dokazuje činjenica da je moj polaznik kursa već sve znao o srpskoj košarci. Vodeći se njegovim preferencijama, odlučila sam da ga sa opštim odlikama imenica upoznam putem teksta o Bogdanu Bogdanoviću, jednom od najpoznatijih srpskih košarkaša današnjice. Nakon kraćeg razgovora o njemu, zadatak je bio podvući sve imenice u tekstu.

Bogdan Bogdanović je srpski košarkaš. Rođen je 1992. godine. Igra na poziciji beka, a trenutno nastupa za Sakramento kingse. Bogdan se odlično snalazi na terenu i na utakmicama. On je član seniorske reprezentacije Srbije, jedan je od vodećih igrača i sa reprezentacijom je osvajao medalje na skoro svim takmičenjima. Osvojili su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojili su srebrnu medalju. Srbija je poražena u finalu u borbi za zlato. U septembru 2010. je potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom. Sa ovim timom osvajao je brojne nagrade na raznim turnirima. Proglašen je za Evroliginu zvezdu u usponu. Kasnije potpisuje ugovor sa turskim Fenerbahčeom. Njegovi najbolji prijatelji i timski igrači su Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica i drugi.

srpski jezik onlajn, Bogdan Bogdanović, Akademska srpska asocijacija

jednina

košarka, srbija, tim, srpski jezik onlajn, akademska srpska asocijacija

množina

Raznovrsnost tokom časa, gledanje zanimljivih video-snimaka i fotografija, slušanje srpske muzike i slično svakako u učeniku budi još jaču želju i volju za boljim upoznavanjem Srbije i njene kulture. Da su poznati sportisti jedni od najboljih ambasadora srpskog jezika, pokazuje i video-snimak na kome američki komentatori, zadivljeni Bogdanovim uspehom na utakmici, izgovaraju srpske reči. Ovaj insert izazvao je začuđenost kod učenika, ali i interesovanje da i on sam nauči što više srpskih reči.

Akademska srpska asocijacija jedina je onlajn akreditovana škola za srpski jezik. Prijavite se i učite sa nama. Vidimo se!

Tamara Kostić

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]