Учење, глума, квиз на Јутјуб каналу Академске српске асоцијације

Учење српског језика
08 апр 2022

Учење, глума, квиз на Јутјуб каналу Академске српске асоцијације

 

Учење, глума, квиз на Јутјуб каналу – Академска српска асоцијација већ више од две године представља своје активности и садржаје на Јутјубу. Пратиоци могу видети делове часова српског језика са ученицима широм света, упознати се са радом предавача, али и сазнати више о одржаним пројектима и радионицама. Предавачи Академске српске асоцијације припремају и видео-лекције, које олакшавају учење српског језика. Оно што учење посебно чини занимљивим јесу могућности за ученике да се нађу у некој другој улози, па чак и квизу.

 

Онлајн часови српског језика

Једна група видео-снимака приказује делове индивидуалних часова путем Скајпа. Предавачи користе различите савремене методе и подстичу ученике да разговарају на српском језику. Међу снимцима се може видети како ученици уче на часовима о породици, путовањима, занимањима, спорту, али и о музици, где показују своје таленте свирајући и певајући на српском. Ученици су из Танзаније, Норвешке, Француске, Аргентине, Сједињених Америчких Држава, Турске, Северне Македоније, Велике Британије, Немачке, Канаде и Аустралије. У деловима часова најбоље се огледа прилагођеност садржаја сваком нивоу и узрасту ученика.

учење, Јутјуб канал

 

Пројекти и радионице

Сваке године о успешно реализованим пројектима Академске српске асоцијације говоре и видео-снимци са свим учесницима. Посебну пажњу привлаче миксеви са ученицима из пројекта, са ученицима из удружења у Норвешкој, и сл. Из пројекта Онлајн групна настава српског као завичајног језика (2021) проистекло је осам радионица. У радионицама су предавачи користили природни метод учења постављајући ученике у реалне животне ситуације у ресторану, на пијаци, код лекара и др.

Јутјуб каналу, Академске српске асоцијације

 

Лекције и играње улога

На Јутјуб каналу Академске српске асоцијације налазе се и видео-лекције предавача. Свакодневни изрази и честе фразе у говору представљени су помоћу слике и звука, што олакшава њихово памћење. Пратиоци могу уз ове лекције да понављају изразе и тако их брзо науче. Посебан видео посвећен је примерима који звуче исто у српском и руском језику, али значе нешто потпуно другачије.
Ученици на часу радо постају неко други. Глума, односно улазак у улогу неког другог показује се као добар начин усавршавања српског језика. Тако су настали запажени видео-снимци у којима су ученици у улози водитеља, фризерке, али и омиљених књижевних јунака.

учење, глума, на Јујтуб каналу

Квиз “Речи завичаја”

Ове године покренут је квиз за ученике Академске српске асоцијације. На тај начин развија се такмичарски дух код ученика и жеља за напретком. Приликом одржавања квиза ученици се међусобно упознају, размењују искуства у учењу српског језика и подстичу да буду још бољи. Пратите како ученици састављају речи српског језика, дефинишу њихова значења, откривају скривене појмове, изговарају српске брзалице, решавају ребусе и асоцијације.

 

Празнични програм

Ученици Академске српске асоцијације са својим предавачима припремају и празничне честитке у којима показују своје вештине попут цртања, свирања, певања, али и рецитовања. У овим миксевима са свим ученицима види се актуелност и динамичност часова српског језика. Они прате верске и државне празнике и дају могућност ученицима да учествују у празничном програму, а чине га видео-снимци поводом новогодишњих и божићних празника, школске славе Светог Саве, Дана државности, Дана шале и др.

За још садржаја посетите Јутјуб канал Академске српске асоцијације, пратите и подржите мисију неговања српског језика, културе и традиције нашег народа.

 

Аутор текста “Учење, глума, квиз на Јутјуб каналу Академске српске асоцијације” је Ђорђе Шуњеварић, онлајн предавач српског језика Академске српске асоцијације, једине акредитоване школе за учење српског језика на онлајн часовима. Пријавите се и учите са нама. Видимо се!

 

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]