LETNJI KAMP SRPSKOG KAO ZAVIČAJNOG JEZIKA

 

 

 

 

U okviru projekta „Letnji kamp srpskog kao zavičajnog jezika“ Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore starosti od 18 do 22 godine da se prijave na letnji kamp srpskog kao zavičajnog jezika. Letnji kamp će trajati od 11. 7. 2022.  do 17. 7. 2022. godine u Nišu. Prijava je u toku.

letnji kamp, srpski kao zavičajni

 

Pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijsporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije nastavlja se sa popularizacijom srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije u dijaspori i regionu. Cilj projekta je učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta, i to putem časova srpskog kao zavičajnog jezika.

Letnji kamp srpskog kao zavičajnog jezika predstavlja jedinstvenu priliku da učesnici uče i usavršavaju srpski jezik u jedinoj akreditovanoj školi srpskog kao zavičajnog jezika od strane Agencije za kvalifikacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Repuvlike Srbije. Nakon završetka kampa učesnici će dobiti potvrde o učešću na letnjem kampu, koje izdaje Akademska srpska asocijacija.

Učesnici će pored učenja i usavršavanja srpskog kao zavičajnog jezika moći da se druže sa vršnjacima iz svih krajeva sveta i Srbije. Takođe, učiće o srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji kroz različite radionice (istorijska, folklorna, sportska, radionica starih zanata, itd.), a takođe će se upoznati sa znamenitostima Niša i okoline.

Prijava

Broj mesta je ograničen. Prvih 10 prijavljenih učesnika imaće besplatan smeštaj i hranu (3 obroka dnevno), dok će programski sadržaj biti finansiran kroz donacije samih učesnika. Za više informacija možete se obratiti Akademskoj srpskoj asocijaciji na imejl adresu asasocijacija@gmail.com, ili putem Vibera na broj telefona +381 64 2331666.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu https://asasocijacija.com/prijava-ucenika-za-letnji-kamp-srpskog-kao-zavicajnog-jezika/ ili da skinu obrazac prijave (koji se nalazi na kraju teksta) i pošalju na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom ,,Prijava – letnji kamp”.

PRIJAVA UČESNIKA ZA LETNJI KAMP