POZIV ZA BESPLATAN TROMESEČNI KURS SRPSKOG JEZIKA PREKO SKAJPA

Poziv za tromesečni kurs srpskog jezika, akademska srpska asocijacija
Poziv za tromesečni kurs srpskog jezika, akademska srpska asocijacija

 

Poziv za tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa

U okviru projekta „Učenje srpskog jezika kao zavičajnog kroz onlajn kurs 2020″, Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore starosti od 15 do 19 godina da se prijave na besplatan individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika u dijaspori preko individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore.

Srbi iz dijaspore starosti od 15 do 19 godina mogu se do 19. jula 2020. prijaviti na besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa. Na kursu će im mentori biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije. Predavači su dobili akreditaciju od Agencije za kvalifikaacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Uslov za prijavu je da učenici dosad nisu prošli obuku učenja srpskog jezika kao zavičajnog preko Skajpa.

Cilj projekta je upotreba, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta. On se ostvaruje kroz držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore.

Onlajn časovi srpskog jezika

Poziv za tromesečni kurs srpskog jezika, akademska srpska asocijacija Početak nastave planiran je za 10. 08. 2020, a završetak za 31. 10. 2020. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa koju izdaje Akademska srpska asocijacija.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore predavač i učenik. Akademska srpska asocijacija će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu www.asasocijacija.com (Prijava za besplatne časove). Takođe, obrazac prijave sa sajta (koji se nalazi u nastavku teksta) udruženja Akademske srpske asocijacije i pošalju na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom Skajp časovi.

Na osnovu prijava Akademska srpska asocijacija će odrediti parove predavač – učenik.

 

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom, dobru internet vezu i osnovno znanje engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska srpska asocijacija na imejl adresu asasocijacija@gmail.com

PRIJAVA UČENIKA ZA BESPLATAN KURS