PROJEKAT „ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG

 

 

Udruženje Akademska Srpska Asocijacijapoziva apsolvente na osnovnim studijama Srbistike (uslov je položen ispit iz predmeta Uvod u metodiku i metodika nastave srpskog jezika), kao i studente master ili doktorskih  studija FilologijeFilozofskog fakulteta u Nišuda učestvujuu realizaciji projekta „Online učenje srpskog jezika kao zavičajnog“. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom on-lajn nastave koja doprinosi negovanju i očuvanju srpskog jezika i tradicije među našim iseljenicima.

Odabrani predavači će nastavuorganizovatisamostalno, putem on-lajn komunikacije (preko skajpa). Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta u dogovorenim terminima između nastavnika i učenika.Početak nastave planiran jeza 17. 9. 2018, a završetak za 9. 12. 2018. godine.

Za uspešno odvijanje nastave na daljinu (E- learning) neophodno je da prijavljeni kandidati raspolažu neophodnom tehničkom opremom (računar i internet-veza).

Nastavom će koordinirati mentor prof. dr Marina Janjić, pod čime se podrazumeva i pripremna obuka od 10.09.2018 do 14.09.2018 godineiz metodike nastave srpskog kao zavičajnog jezika, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti od 23. 7. 2018. do 09. 09.2018. godine tako što će popuniti obrazackoji se nalazi u prilogu (Prijava) i poslati na imejlmentora na projektu: marina.janjic@filfak.ni.ac.rs.  Na osnovu pristiglih prijava biće odabrano trideset i pet učesnika projekta kojima će biti dodeljeno isto toliko učenika iz dijaspore.

Nakon završetka ovog tromesečnog kursa svi učesnici će dobiti potvrdu Filozofskog fakulteta u Nišu o stručnom usavršavanju i odgovarajuću potvrduudruženja Akademske Srpske Asocijacije iz Niša.

Napominjemo da je izvođenje nastave planirano kao volonterski rad u cilju popularizacije srpskog jezika i kulturne baštine van granica

 

popuni formular

 

Srećno!!!